Тренинг за младежи!

Тренинг за младежи!

от
132 132 people viewed this event.
Каним всички желаещи младежи от 15 до 29 – годишна възраст за участие в практическо обучение на тема „Оказване на първа долекарска помощ“, което ще се проведе на 24 февруари от 11:00 ч. в зала 415, ет. 4 на Висшето Училище по мениджмънт на ул. „Оборище“ 13а.
Инициативата е от младежи за младежи и включва участието на доброволци и активисти от Български Червен кръст – Варна и има за цел да се популяризира навременната намеса за безопасност, да се мотивират младите хора да бъдат активно действащи при оказване на първа долекарска помощ, запазвайки самообладание и координация в търсенето на спешна помощ.
Участието е напълно безплатно и се осъществява в рамките на проект „Младежите – бъдещите лидери на съвременното общество“, реализиран с финансовата подкрепа на НПИМД по чл.10а от Закона за хазарта, Договор № 25-00-62 на Министерството на младежта и спорта.
Всяка година около 1,1 мил. души в света загиват в инциденти на работното място. Статистиките сочат, че повече от 90% от нараняванията са предсказуеми и могат да бъдат избегнати, особено ако човек е обучен какво да очаква и как да реагира правилно. В случай на инцидент, обучените да оказват първа помощ намаляват последствията от собствените си наранявания с до 40%.
Систематично провежданите изследвания в редица европейски страни показват, че при оказана първа помощ от заобикалящите в рамките на първите няколко минути и получена навременна квалифицирана медицинска помощ до 10-15 минути след инцидента, шансовете за спасяване и възстановяване на пострадалите се увеличават многократно.
За нас ще бъде удоволствие да допринесете за превенцията в спасяване на човешкия живот с участието на подрастващото общество за по-активно включване в съвременния живот.

За да се регистрирате за това събитие изпратете своите данни на cognitio_varna@abv.bg

Регистрирайте се чрез webmail: Gmail / AOL / Yahoo / Outlook

 

Дата и час

24-02-24 - 11:00 до
24-02-24
 

Категория

Сподели с приятели