Благодарение на ентусиазма на всички, които се включват в нашите дейности, ние от СНЦ Когниция и отново благодарение на финансовата подкрепа на Национална програма за изпълнение на младежки дейности по чл.10а от Закона за хазарта на Министерство на младежта и спорта стартираме новия си проект: „Младежите – бъдещите лидери на съвременното общество“ със срок на изпълнение до 28.02.2024 г.

Набирането на желаещи за участие младежи от 15 до 29 години в последващите дейности започна! Участието е напълно безплатно!

Дейностите са планирани в градовете Русе, Пловдив и Варна, както и провеждане на лидерска академия в к.к. Албена и заключителна конференция във Велико Търново.

Проектът се фокусира върху характеристиките на младите и устремени лидери между 15 и 29 години и има за цел да разкрие къде се крие техния естествен потенциал по отношение на мястото им в съвременното гражданско общество и способността им за решаване на проблеми.

В рамките на проекта ще се проведат:

  • Младежка академия за лидери в к.к. Албена в периода 03.09.2023 – 07.09.2023 г. целта е развитие на лидерските им умения в една неформална обучителна среда, изграждане на екипност и трениране на умния. Местата са ограничени!
  • Дни на отворените врати: в градовете Русе, Пловдив и Варна. По време на тях ще имате възможност да направите индивидуални консултации с нашите експерти или да се включите в уъркшоп сесиите по интересни и вълнуващи теми за личностно и обществено развитие. Дните на отворени врати ще бъдат проведени до края на 2023 г., като информация за датите по места ще се публикуват допълнително в доброволческата платформа на posledvaidobroto.com и в отворената група на проекта във Facebook, в която може да се присъедините ТУК.
  • Младежки инициативи в градовете Русе, Пловдив и Варна, по Ваша идея от други за млади хора, в които може да се включите във важни за Вас каузи, да увлечете и други хора по Вашата кауза и заедно да поставите основите на устойчиви доброволчески, творчески или други кампании. По проекта ще бъдат подкрепени 10 кампании, които ще се проведат до края на 2023 г., като информация за датите по места ще се публикуват допълнително в доброволческата платформа на posledvaidobroto.com и в отворената група на проекта във Facebook, в която може да се присъедините ТУК.
  • Заключителна дву-дневна конференция „Активни младежи в подкрепа на обществото”, която ще се проведе в началото на 2024 г. в гр. Велико Търново. На нея ще бъдат презентирани и споделяни на резултатите от проведените кампании, превръщайки ги в пример и добри практики.

Каним всички, които имат желание да се включат  в предстоящите дейности да заповядат на нашите срещи. Може да следите развитието на проекта в групата на във Facebook „Бъдещите лидери“, както и да кандидатствате за подкрепа за своя кампания в платформата www.posledvaidobroto.com, на която с радост ще популяризираме и ако само ни изпращате информация за свои или други кампании, свързани с пример за доброто!